Startdag zondag 25 september!

Startdag zondag 25 september!!! 

Klik op 'lees meer' voor meer info.
 

De avondzon gaat al vroeger onder en de boekentassen werden vanonder het stof gehaalt voor 1 september, dan weet je dat de vakantie erop zit. Maar niet getreurd, want een nieuw schooljaar betekent ook een nieuw werkjaar van de KSA! Elke zondag weer vol spel en plezier met de beste kameraadjes!!!

De startdag valt dit jaar op zondag 25/09/2022 van 14u tot 17u voor alle jongens van 6 tot en met 18 jaar. We nodigen iedereen graag uit om dan het KSA-jaar amusant in te zetten aan onze lokalen te Godshuisstraat 11A, 9185 Wachtebeke. Iedereen is welkom, ook voor diegene die eerst graag eens willen proberen.

We zien jullie graag dan terug, wij hebben er alvast heel veel zin in!!!

Groetjes, de leiding

 

Jaarthema Kameraad in't Kwadraat! 

Vriendschap is gelijkwaardig geven en nemen en ten allen tijde de mogelijkheid hebben om jezelf te zijn. Vriendschap is sympathie en empathie. Dat is wederzijds begrip en medeleven tonen. Dat is eerlijk durven zijn, ook in situaties waarin het voor anderen moeilijk kan zijn om de waarheid te spreken of te horen. Vriendschap is je eigen gevoelens durven uiten, fouten en vergissingen durven maken zonder bang te zijn dat je daarvoor wordt veroordeeld. Vriendschap is vertrouwen in elkaar. Vriendschap is zorg dragen voor elkaar.

Aan de basis van elke vriendschap ligt ten minste één gezamenlijke interesse of ervaring. Bij de start van ieders KSA-carrière is die ene gemeenschappelijke interesse: KSA! De gezamenlijke ervaringen worden opgebouwd doorheen de KSA-carrière en versterken vriendschappen die vaak al van jongs af aan beginnen. Uit die levenslange vriendschappen vloeien er connecties waarop zowel nu als later beroep kan gedaan worden. De vriendschappen die je bij KSA sluit zijn oprecht, zonder houdbaarheidsdatum en bevatten net dat tikkeltje meer. 

Daarnaast vormen vriendschappen bij KSA een vangnet voor als het even moeilijk gaat. Zowel leiding als leden dragen zorg voor elkaar door binnen de beweging met respect naar iedereen te luisteren. De deur staat altijd open voor een goed gesprek, een luisterend oor, een schouderklop, een glimlach of een leuke activiteit tijdens KSA.

Bij KSA dragen we allemaal een verantwoordelijkheid over en voor elkaar. Vriendschap bij KSA reikt veel verder dan de activiteiten op zaterdag en zondag. KSA’er ben je namelijk niet voor even, dat ben je voor het leven. Door spel, plezier, avontuur maar ook soms verdriet ontstaat er bij KSA een hechte vertrouwensband.

Bij KSA zijn we 72.000 handen op één buik. Je vind er de vriendschappen met net dat tikkeltje meer. Bij KSA vind je jouw kameraad in’t kwadraat!