Jaarthema: Geniaal Digitaal!

Een nieuw jaar, dat is een nieuw thema!

Jong zijn in een wereld zonder snaps, tweets, tags, memes, vlogs … lijkt prehistorisch. KSA surft mee op de digitale stroom! Dit werkjaar des te meer, want we gaan voluit geniaal digitaal!

We willen geen digigeeks worden, want daarvoor staan we te graag met onze voeten in de speelse natuur. Toch zeggen we geen nee tegen wat digitalisering in onze spelen of tegen het gebruik van sociale en digitale media in onze communicatie.

We checken ons in de digitale wereld in. Op onze tocht kruipen we samen met onze Mediamaatjes over hashtags, gooien we een boomerang, vangen we tweets, steken we onze duim omhoog, hangen we in de cloud … want de digitale wereld biedt speelse uitdagingen. De Mediamaatjes wijzen ons de weg om spelen op te leuken met digitale tools. Zo kan de smartphone of tablet hier en daar wel een plaats krijgen binnen een KSA-spel.

Ook om de communicatie naar leden, ouders en de rest van je netwerk vlotter te laten verlopen, krijgen sociale media binnen KSA de nodige speelruimte. Je neemt je volgers op sleeptouw door de avonturen van je groep te delen en digitale promo voor acties en evenementen te posten. Allerlei digitale platformen bieden de leidingsgroep nieuwe mogelijkheden om te communiceren, zowel naar buiten toe als binnen de groep.

Toch willen we erover waken dat het digitale gebeuren niet allesbepalend wordt binnen KSA. We zijn ons bewust van extra drempels en van nieuwe gevaren. Daarom werpen we onze kritische blik over bepaalde schaduwzijden of valkuilen van het digitale gegeven. Denk maar aan privacyregels, cyberpesten of te veel schermtijd van kinderen en jongeren.

Kortom, we smijten ons al spelend en communiceren nog steeds offline, maar we pimpen onze werking met online tricks! Als dat niet geniaal digitaal is!

Volg onze avonturen op sociale media, check de website, like, share, tag, drop … #KSAinbeeld #geniaaldigitaal @facebookKSAWachtebeke